خانه / اخبار و رویدادها / نمایشگاه کتاب در اوج دوره توسعه فرهنگی می‌تواند به‌عنوان یک نقطه عطف مطرح شود

نمایشگاه کتاب در اوج دوره توسعه فرهنگی می‌تواند به‌عنوان یک نقطه عطف مطرح شود

نمایشگاه کتاب در اوج دوره توسعه فرهنگی می‌تواند به‌عنوان یک نقطه عطف مطرح شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: با توجه به شرایط کشور که در اوج دوره توسعه فرهنگی قرار دارد، این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌تواند به‌عنوان یک نقطه عطف مطرح شود. دولت هم درصدد است آنچه در توان دارد به صحنه بیاورد.

به گزارش خانه کتاب کردی به نقل از ستاد خبری سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، آیین رونمایی از پوستر سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، امروز (سه‌شنبه ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲) با حضور محمدمهدی اسماعیلی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و علی رمضانی؛ سخنگو و قائم‌مقام سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار شد.

 

محمدمهدی اسماعیلی در این آیین بیان کرد: از اهتمام همکاران خوبم در معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همراهی نهادها و ارگان‌های مختلف تشکر می‌کنم. به همکاری و همراهی همه نهادها و به‌ویژه اصحاب رسانه تا پایان نمایشگاه نیاز داریم. امیدواریم این دوره از نمایشگاه کتاب تهران، به نقطه عطفی در همه ادوار آن تبدیل شود. با استقبال اهالی فرهنگ و رسانه، مردم روزهای پرنشاط فرهنگی را تجربه خواهند کرد. 

 

وی افزود: همه مردم به‌ویژه اصحاب فرهنگ می‌دانند که این نمایشگاه پرشکوه‌ترین رویداد فرهنگی کشور است. نمایشگاهی منحصربه‌فرد که نه‌تنها در جمهوری اسلامی ایران، بلکه در هیچ‌کجای منطقه، چنین نمایشگاهی با این ابعاد و مختصات سراغ نداریم که این از برکت سابقه تمدنی چندین‌ هزارساله ایران است. به برکت انقلاب اسلامی ایران، این نمایشگاه پیشتاز همه رویدادهای فرهنگی در ابعاد بین‌المللی بوده است. 

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اختصاص یارانه اعتباری کتاب به بخش‌هایی از جامعه، گفت: امیدواریم با تمهیداتی که اندیشیده شد، بخش بیشتری از جامعه را تحت پوشش خدمات حمایتی قرار دهیم. در گام نخست یارانه اعتباری خرید کتاب به دانشجویان، طلاب و اساتید حوزه و دانشگاه اختصاص داده شد. 

 

اسماعیلی ادامه داد: با همراهی مسئولان و تصمیم‌گیران کشور در قوای سه‌گانه و اصحاب فرهنگ و رسانه، سعی می‌کنیم این رویداد را به مهمترین و بزرگترین رویداد فرهنگی در تاریخ آن تبدیل کنیم. این نمایشگاه هم به لحاظ وسعت و هم حضور و استقبال کشورهای خارجی گسترش بسیار خوبی داشته است. کشورهای زیادی برای حضور به‌عنوان میهمان ویژه نمایشگاه اعلام آمادگی کردند که از میان آنها کشور تاجیکستان به‌عنوان میهمان ویژه سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران انتخاب شد. میهمانانی از کشورهای آمریکای لاتین، آفریقا، اروپا و آسیای میانه و … در این دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور خواهند داشت. 

 

وی با اشاره به حضور کتابفروشان در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران نیز گفت: در راستای تکمیل چرخه حمایتی دولت از حوزه نشر و کتاب، امسال بیش از ۲۰۰ کتابفروشی در نمایشگاه حضور دارند. این دوره از نمایشگاه کتاب هم به لحاظ کمی و هم از جنبه کیفی، رشد و گسترش داشته است. همچنین با توجه به شرایط کشور که در اوج دوره توسعه فرهنگی قرار دارد، این نمایشگاه می‌تواند به‌عنوان یک نقطه عطف محسوب شود. دولت هم درصدد است آنچه در توان دارد به صحنه بیاورد. به یاری خداوند و نه با صحبت‌های ما، مردم می‌توانند با حضور در نمایشگاه و دیدن فضا به این تفاوت‌ها پی ببرند. 

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در پاسخ به پرسشی در ارتباط با وضعیت بازار کاغذ و توان تولید داخلی کاغذ، بیان کرد: سال گذشته با ارز ترجیحی سعی کردیم به اندازه کافی کاغذ وارد کنیم، اما اهتمام اصلی دولت، خودکفایی در تولید کاغذ است. از ابتدای آغاز به‌کار دولت سیزدهم، جلسات متعددی در این زمینه با حضور مسئولان برگزار شد و در یک‌سال اخیر در بخش تولید کاغذ، اتفاقات خوبی افتاده است و علیرغم همه محدودیت‌ها، بخش‌های تولیدی افزایش تولید داشته‌اند. اخیرا نیز شخصا از مجتمع‌های تولید کاغذ در مازندران و خوزستان بازدید داشته‌ام تا از نزدیک جریان امور را پیگیری کنیم. با وعده دولت، تلاش داریم تا در دو سال پیش‌رو، به خودکفایی در حوزه کاغذ برسیم.

نمایشگاهی موفق و پیش‌برنده فرهنگ در جمهوری اسلامی ایران
یاسر احمدوند؛ رئیس سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز در این آیین در سخنانی کوتاه، گفت: امیدواریم این دوره از نمایشگاه کتاب تهران با تمهیداتی که اندیشیده شده، نمایشگاهی موفق و پیش‌برنده فرهنگ در جمهوری اسلامی ایران باشد. از تلاش‌های وزیر محترم و نهادهای مختلفی که در آماده‌سازی و برگزاری این رویداد همکاری دارند، تشکر می‌کنم.

 

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به انتخاب شعار «آینده خواندنی‌ست» برای سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، درباره پوستر این رویداد، توضیح داد: طراحی پوستر طی یک فرایند منظم صورت گرفت و در نهایت از میان طرح‌های مختلف هنرمندان، این طرح برای پوستر نمایشگاه برگزیده شد. 

سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «آینده خواندنی‌ست» ۲۰ تا ۳۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی‌(ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir برگزار خواهد شد.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

ژمارەی نوێی گۆڤاری دیوان بڵاوكرایەوە

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *