خانه / اخبار و رویدادها / تولید ۱۱۶ میلیون نسخه کتاب در یک‌سال

تولید ۱۱۶ میلیون نسخه کتاب در یک‌سال

تولید ۱۱۶ میلیون نسخه کتاب در یک‌سال

علی رمضانی، در نشست خبری اعلام برنامه‌های سی‌‌امین دوره هفته کتاب انتشار ۱۱۶ میلیون نسخه کتاب در یک‌سال گذشته را نشانه عبور ناشران از بحران کرونا ارزیابی کرد که بیش از ۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان حجم اقتصادی آن است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، نشست خبری سی‌امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، با حضور علی رمضانی، مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران و دبیر این دوره از هفته کتاب در سرای کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار شد.
 
رمضانی در این نشست با اشاره به برنامه‌های خبری سی‌امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، با بیان اینکه هفته کتاب، از موالید توجه انقلاب اسلامی به حوزه کتاب و کتابخوانی و نشر و محتوا است، گفت: از هفته کتاب سال گذشته تاکنون حدود ۱۱۶ میلیون نسخه کتاب در کشور منتشر شده است. این میزان تولید نشان‌ می‌دهد، مجموعه ناشران با گذر از کرونا به دور فعالیت‌های خود بازگشتند و به نیاز مخاطبان خود پاسخ بگویند.

وی حجم اقتصادی انتشار ۱۱۶ میلیون نسخه کتاب را بیش از ۷ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

دبیر سی‌امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه در هفته کتاب تلاش شد در کنار نمایشگاه کتاب تهران، فضای رسانه کشور به سمت کتاب و کتابخوانی معطوف شود و انتخاب شعار و پوستر‌ هفته کتاب نیز در همین راستا است.
 
رمضانی در ادامه با اشاره به اجرای سه دسته برنامه در ۳۱ استان کشور گفت: این برنامه‌ها در قالب پویش‌‌ ‌و مسابقات، نشست‌ها و معرفی‌ها و تحلیل و تکریم از پیشکسوتان و اصحاب صنعت نشر از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری چهار دستگاه موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کانون مساجد و وزارت آموزش و پرورش و ۶۰‌ دستگاه دیگر طراحی شده است‌.

به گفته رمضانی، طرح اکران شهری کتاب‌های نویسندگان و به شهر آوردن کتاب نیز یکی دیگر از اقدامات و برنامه‌های هفته کتاب است که از دو روز قبل در تهران آغاز شده و در سراسر کشور نیز اجرا می‌شود.

این کتاب‌ها، آثار برگزیده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، جایزه جلال آل احمد و جشنواره بین‌المللی فجر است که طبق توافق انجام شده در دو راسته کریمخان و انقلاب به نمایش گذاشته می‌شود.

وی با بیان اینکه در هفته کتاب تلاش می‌کنیم تصویر مخدوشی که از صنعت نشر ایجاد شده را ترمیم کنیم، گفت: در این زمینه از نهادها و دستگاه‌های مختلف خواسته‌ایم که معرفی کتاب و کتاب خوب را در دستور کار خود قرار دهند و البته در برنامه‌ریزی‌ها از کارهای کلیشه‌ای پرهیز شود.

رمضانی در بخش دیگر صحبت‌های خود به برنامه‌های شاخص حوزه کتاب اشاره کرد و افزود: برنامه‌های هفته کتاب،   شنبه ۲۱ آبان‌ماه با حضور در حرم مطهر بنیان‌گذار انقلاب اسلامی ایران و تجدید میثاق با آرمان‌های امام راحل‌(ره) و شهدا با حضور مسئولان فرهنگی، کتابداران و اصحاب نشر آغاز می‌شود. پنجشنبه ۱۹ آبان‌ماه در آستانه هفته کتاب، نیز یازدهمین نمایشگاه ملی دفاع مقدس با حضور ۹۰ ناشر و ۶هزار جلد کتاب در قم افتتاح می‌شود.

ارسال یک‌هزار اثر به جشنواره کتاب و رسانه

رمضانی درباره برگزاری بیستمین دوره جشنواره کتاب و رسانه، توضیح داد: بیش از یک‌هزار اثرو ایده به دبیرخانه جشنواره ارسال شده  است که بیشترین تعداد آثار ارسالی به این رویداد محسوب می‌شود. اختتامیه رویداد ایده‌پردازی که بخش جدید جشنواره امسال است، همزمان با هفته کتاب انجام خواهد شد. امسال ۴ جایزه انتخاب مردمی، رسانه حامی کتاب، شخصیت رسانه‌ای کتاب و ناشر برگزیده در استفاده از رسانه‌ها نیز به جشنواره کتاب و رسانه افزوده شده است.
 
به گفته مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، گروه نخست فعالان رسانه‌ای هستند و گروه دوم علاقه‌مندان مستعد به فعالیت در فضای رسانه‌ای کتاب که به‌واسطه بخش مردمی و ایده‌پردازی به جشنواره افزوده شده است.

رمضانی به مراسم تجلیل از کتابداران و کتابخوانان، برنامه ویژه ۲۴ آبان‌ماه نهاد کتابخانه‌های عمومی  اشاره کرد و گفت: همزمان با سی‌امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، ناشرانی از اتحادیه ناشران، انجمن‌های فرهنگی فعال در حوزه نشر و مجموعه ناشران از گروه‌‌های مختلف با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار خواهند کرد.

 

بخش دیگر صحبت‌های دبیر سی‌امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران به تولد تلویزیون اینترنتی کتاب اختصاص داشت؛ وی درباره فعالیت این رسانه توضیح داد: تلویزیون اینترنتی کتاب، نخستین تلویزیون اختصاصی کتاب در کشور است که از زیرمجموعه‌های نوین خانه کتاب است، ۱۶ سال قبل شاهد تولد خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) بودیم و امسال تلویزیون اینترنتی ketab.tv بر بستر تلویبیون و سایر سکوهای اینترنتی هستیم.

وی ادامه داد: این تلویزیون با استفاده از ظرفیت مجموعه‌های مختلف نشر کشور و مجموعه دستگاه‌های مسئول تلاش دارد تصویر متفاوتی از صنعت نشر و حوزه کتاب برای مردم به نمایش بگذارد.

رمضانی همچنین از انتخاب آرشیو بایگانی برنامه‌های تلویزیونی مرتبط با کتاب و بازپخش آن‌ها در این شبکه تلویزیونی خبر داد و عنوان کرد: این تلویزیون تلاش دارد در تعامل با حوزه نشر و مردم به سکوی تعامل تولید محتوا در حوزه کتاب تبدیل شود، با این شبکه می‌توانیم بگوییم که امروز کتاب دارای یک اطلاعرسان تصویری شده است که به حوزه تولید و توزیع بهتر رویدادهای حوزه کتاب کمک می‌کند.

وی در ادامه به تجلیل و تکریم از پیشکسوتان حوزه نشر اشاره کرد و گفت: این برنامه همزمان با هفته کتاب با حضور مسئولان فرهنگی کشو برگزار خواهد شد.

آغاز کار سامانه خرید از کتابفروشی‌هاآغاز کار سامانه خرید از کتابفروشی‌ها، سرفصل دیگر صحبت‌های مدیرعامل موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران بود، رمضانی در این زمینه توضیح داد: بعد از یک دوره فعالیت آزمایشی این سامانه از …. فعالیت خود را آغاز خواهد کرد و حدود ۴۰ میلیارد تومان خرید را به کتابفروشی‌ها ارجاع می‌دهد.

وی افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حدود ۱۰ میلیارد تومان یارانه برای خرید اقشار مختلف کشور در نظر گرفته است، مخاطبان برای بهره‌مندی از این یارانه باید با کد ملی و شماره تلفن همراهی که به نام خودشان است به سامانه وارد شده و به ازای ۴۰۰ هزار تومان خرید، از ۱۰۰ هزار تومان یارانه استفاده کنند.

رمضانی با بیان اینکه تعداد قابل توجهی کتابفروش در این سامانه ثبت‌نام کردند و به مرور شاهد اضافه شدن کتابفروشان خواهیم بود، یادآور شد: نکته کلیدی این است که کتابفروشان نمی‌توانند ویترین خود را به سراسر کشور عرضه کنند؛ اما با حضور در این سامانه می‌توانند ویترین خود را در معرض دید همه ایرانیان قرار دهند.

به گفته وی، بخش عمده هزینه‌ ارسال کتاب‌ها را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تقبل می‌شود و بخش دیگری ازسوی مخاطبان و خریداران پرداخت خواهد شد.

دبیر سی‌امین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران در ادامه با طرح این موضوع که سامانه «خرید از کتاب‌‌فروشی‌ها» فعالیت دائمی خواهد داشت، گفت: بعد از تجربه موفق نمایشگاه مجازی کتاب که کتاب‌ها را به روستاها و شهرهای دورافتاده‌ای می‌برد که نشانی فرد به رنگ در منازل بود، معتقدیم که این رویداد نیز با موفقیت و استقبال مخاطبان همراه خوهد بود.

رمضانی سرعت و سهولت جستجو و دسترسی را از ویژگی‌های این سامانه دانست، افزود: مخاطبان از هرجای کشور می‌توانند به راحتی از سامانه کتاب خریداری کنند و برای شهرهایی که فاقد کتابفروشی هستند، این سامانه امکان خوبی برای دسترسی مردم به کتاب فراهم می‌کند.

وی تاکید کرد: ازسوی دیگر همه مردم می‌توانند عادلانه از یارانه بهره‌مند شوند، از سوی دیگر توزیع یارانه نیز عادلانه‌تر خواهد بود، در این طرح در چرخه توزیع و فروش کتاب نیز کتابفروشان به‌عنوان آخرین حلقه زنجیره صنعت نشر، یارانه‌ها به سمت این گروه سوق داده شده است.

به گفته رمضانی، امکان ثبت سفارش ۲۴ ساعته در هفت روز هفته برای مخاطبان فراهم شده است.

 

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

ژمارەی نوێی گۆڤاری دیوان بڵاوكرایەوە

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *