خانه / اخبار و رویدادها / تجلیل از نیم قرن فعالیت و خدمات ماندگار ماموستا ملا عمر صالحی صاحب در عرصه فرهنگ و ادب کُردی

تجلیل از نیم قرن فعالیت و خدمات ماندگار ماموستا ملا عمر صالحی صاحب در عرصه فرهنگ و ادب کُردی

تجلیل از نیم قرن فعالیت و خدمات ماندگار ماموستا ملا عمر صالحی صاحب در عرصه فرهنگ و ادب کُردی

انجمن تجلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان در ادامه سلسه تجلیل هاى ٢٠ ساله خود از خدمات، فعالیت و تلاش های چندین دهه‌اى مامۆستا ملا عمر صالحی صاحب متخلص به (کولیل) در عرصه فرهنگ و ادب تجلیل کرد.

به گزارش خانه کتاب کردی، اعضای این انجمن در راستای سلسله جلسات تقدیر و تجلیل از زحمات و خدمات، ادباء، هنرمندان و نخبگان و مفاخر کردستان در محفلی ادبی و هنری از خدمات و زحمات چندین دهه ای مامۆستا ملا عمر صالحی صاحب متخلص به «کولیل» ادیب، محقق و نویسنده فاخر کردستانی تجلیل به عمل آوردند.

به همت انجمن تجلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان که از خود اهالی فرهنگ و هنر شکل گرفته است از مامۆستا (استاد) «ملا عمر صالحی صاحب» شاعر، مترجم، محقق و نویسنده با تجربه و با سابقه کردستان که با تولید و چاپ آثار متعددی در حوزه ادب و فرهنگ و فولکلور کُردی در ذهن و یاد و فکر مردم، از نام های ماندگار و صاحب سبک این حوزه است با حضور جمع زیادی از اهالی فرهنگ و ادب و هنرمندان کردستان در محفلی صمیمانه از این نویسنده و ادیب توانمند دیارمان در منزل او تجلیل به عمل آمد.

در این دیدار و مراسم ضمن ارائه سخنرانی توسط تعدادی از ادباء و نویسندگان و هنرمندان حاضر در مورد فعالیت ها، آثار ارزشمند و تاثیر گذار و تلاش های ماندگار ماموستا، و قرائت شعر توسط شاعران حاضر در این محفل به رسم برنامه‌های پیشین انجمن تحلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان، با قیام و تشویق حاضران و اهدای لوح تقدیر و هدایایی توسط انجمن تجلیل، از مامۆستا «استاد» ملا عمر صالحی صاحب و همچنین همسر وی تجلیل به عمل آمد.

در این دیدار فعالان عرصه فرهنگ و ادب، کسانی همچون: سید اسماعیل حسینی، رحیم لقمانی، فتانه مرادی، زاهد کریمی، رفیق صالحی، دکتر سلیم کریمی، دکتر امید رشیدی، توفیق ابراهیمی، سید مصطفی بلاغی، کمال قادری، کامل گلباغی شادی محمدی، عبدالناصر حواری نسب، جلال شریعتی، صابر محمودی، چنور قریشی، سید بهاءالدین حسینی، شعیب رحمانی، علی سهرابی، سمیه محمدی، منصور اولی، یحیی صمدی، وریا گلکار، فواد صالحی و حضور داشتند.

مامۆستا ملا عمر صالحی صاحب عالمی فاضل، ادیبی متعهد، از شعرای عارف و نامی، مترجمی توانا و با ذوق در سـال ۱۳۲۴ شـمـسـی در روسـتـای دایـه سـلـیـمـان سـقـز پـای بجـهـان نـهـاده است. وی نـزد مـرحـوم پـدرش به درس خـوانـدن پـرداخـته و بـرای طـلـبـه گـری و کـسـب فـضائـل به حـجـرات فـقـهـا در شـهـر و روسـتـاهای منطقه روی آورده و با سالها زحمت و دانش ورزی تـحـصـیـلات خـود را بـپـایان رسـانـیـده است.

مامۆستا ملا عمر صالحی صاحب بعد از اتمام تحصیلات و کسب گواهینمامه تدریس به پـیـشـنـمـازی در روستاهای سقز و دیـوانـدره از جمله مـنـطـقـه اوباتـو مـشـغـول شده و در سـال ۱۳۵۷ به عنوان معلم جذب آمـوزش و پـرورش شده است و دانش‌آموزان شهرستان سقز و منطقه از کلاس درس پرنشاط وی کسب فیض و در حوزه های ادب و اخلاق و معنویت بهره ها برده اند.

ترجمه آثار سـنـگـیـن و مهـم ادبـیات فارسـی به کُردی از جـمـلـه گـلـسـتـان و بـوسـتـان و ترجمه‌ کُردی دیوان حافظ از آثار وی می باشد به طوری که ترجمه دیوان حافظ به صورت شعر و به همان اوزان خاصی که حافظ آن را سروده اند صورت گرفته و «تافگه‌ی ئەوین» نام دارد که با استقبال زیادی از سوی مردم روبه‌رو شد و به تجدید چاپ هم رسیده است.

لازم به ذکر است بعد از اتمام ترجمه هر غزل، مامۆستا ملا عمر صالحی صاحب یک بیت از خود در همان سبک و سیاقی که حافظ مورد توجه قرار داده است را با تخلص خود (کولیل) اضافه کرده که گویی جزئی از خود غزل حافظ می باشد.

گفتنی است مامۆستا ملا صالحی صاحب، که در شاعری تخلص «کولیل» به معنی غمگین را برای خود انتخاب کرده، علاوه بر ترجمه دیوان حافظ و سعدی به کوردی بیش از ۱۲ اثر دیگر در حوزه شعر و ادبیات دارد و تاکنون چند کتاب و مجموعه شعر از جمله: «تاسەی دیدار»، «لـه هەر چیمنێ، دیمەنێ»، «دو بـیـتـی‌های کردی»، «عەزیز و تەکش» و… از وی منتشر شده است که از جمله آثار ماندگار این حوزه به شمار می آید و با وجود فعالیت و تلاش بیش از نیم قرن مامۆستا ملا صالحی صاحب، که در حوزه فرهنگ و ادب کردستان، وی همچنان در این راه مشغول خدمت و قلم فرسایی می باشد.

گفتنی است انجمن تجلیل از مفاخر و هنرمندان کردستان طی بیست سال گذشته از ده ها استاد و هنرمند و فعال عرصه های فرهنگ و هنر با برگزاری برنامه ها و مراسمات مختلفی تجلیل کرده است.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

ژمارەی نوێی گۆڤاری دیوان بڵاوكرایەوە

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *