خانه / اخبار و رویدادها / برگزاری وبینار “جنبەهای پنهان و آشکار کردلوژی و مطالعات کردی” از سوی پژوهشکدە کردستان‌شناسی

برگزاری وبینار “جنبەهای پنهان و آشکار کردلوژی و مطالعات کردی” از سوی پژوهشکدە کردستان‌شناسی

برگزاری وبینار “جنبەهای پنهان و آشکار کردلوژی و مطالعات کردی” از سوی پژوهشکدە کردستان‌شناسی

وبینار “جنبەهای پنهان و آشکار مفاهیم کردلوژی و مطالعات کردی” از سوی پژوهشکدە کردستان‌شناسی دانشگاە کردستان و با حضور چشمگیر علاقه‌مندان حوزه‌ی مطالعات کردی در مورخ ۵ دیماە جاری برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه کردستان، در این وبینار که اساتید و دانشجویان دانشگاه کردستان و پژوهشگرانی از سراسر ایران در آن شرکت کردند، پژوهشگران صاحب‌نامی نیز از کشورهای عراق، ترکیه، سوئد، آلمان، انگلستان، نروژ و کانادا شرکت فعالانه‌ای داشتند. در آغاز وبینار دکتر یدالله پشابادی، مدیر گروه زبان و ادبیات کردی دانشگاه کردستان، به رئوس کلی مطالب و موضوعات مورد بررسی وبینار اشاره کرد و سپس دکتر امید قادرزاده، رئیس پژوهشکده کردستان‌شناسی به ارائه‌ی گزارشی از اهم فعالیتهای پژوهشکده در خصوص آثار منتشرشده در قالب کتاب، طرح پژوهشی و مقاله، همایش‌های برگزارشده، طرحهای مصوب و جایگاه علمی و تاثیرات اجتماعی پژوهشکده پرداخت.

سخنران اول وبینار، دکتر بختیار سجادی، دانشیار ادبیات انگلیسی و عضو پژوهشکده کردستان‌شناسی بود که مبحثی را تحت عنوان “از کردلوژی تا مطالعات کردی: خوانش انتقادی اصطلاح‌شناسی” ارائه داد. وی پس از بیان تاریخچە‌ی ظهور و توسعه‌ی حوزه کردپژوهی، بە بیان دلالت‌های منفی و کاربرد نادرست اصطلاح کردلوژی پرداخت. دکتر سجادی در ادامە از منظری شرق‌شناسانه اصطلاح‌شناسی رایج این حوزه را مورد نقد و بررسی قرار داد و با ذکر چندین مثال به بیان دیدگاه‌های خود در این خصوص پرداخت. سخنران دیگر وبینار، دکتر محسن احمد عمر، دانشیار ادبیات تطبیقی در دانشگاه صلاح‌الدین اربیل بود که گفتار خود را با عنوان “کردشناسی بە مثابه گفتمان شرق‌شناسانه” ارائە نمود و پس از تبیین دیدگاه تاریخی رشد و بالندگی این حوزه، به تقسیم‌بندی آثار مستشرقین در خصوص کردشناسی پرداخت. وی تلاش‌های انجام‌گرفته این شاخه از شرقشناسی را در گذشته و حال به دو گروه پنهان و آشکار تقسیم‌بندی و تحلیل نمود.

در پایان وبینار اعضای شرکت‌کننده به ارائه دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند که از سوی سخنرانان و حضار با استقبال مواجه شدند. مدت زمان وبینار ۱۵۰ دقیقە بود و قرار است بە زودی از سوی پژوهشکدە کردستان‌شناسی در دسترس عموم قرار گیرد.

منبع خبر:  روابط عمومی دانشگاه کردستان

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

ژمارەی نوێی گۆڤاری دیوان بڵاوكرایەوە

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *