خانه / اخبار و رویدادها / کتاب «سالهای فراموش شده‌ی ملی گرایی كُردی در ایران» منتشر می‌شود

کتاب «سالهای فراموش شده‌ی ملی گرایی كُردی در ایران» منتشر می‌شود

شناسنامه: سالهای فراموش شده‌ی ملی گرایی كُردی در ایران، دکتر عباس ولی، انتشارات: پالگریو مکمیلان، نیویورک سال ۲۰۱۹.

دکتر عباس ولی

این کتاب به بررسی سالهای فراموش شده‌ی ملی گرایی كُردی در ایران از سقوط جمهوری كُردستان تا ظهور انقلاب ۱۳۵۷ ایران می پردازد. این تحقیق بدیع و پیشگام نه تنها بر خصوصیت تاریخی پدیده‌ی ملی گرایی در تبعید بلکه بر روند ها و اعمال سیاسی تعیین کننده‌ای که رشد ملی گرایی كُردی در دوران پسا-انقلابی را تحت تاثیر قرار دادند پرتو می افکند.

اگر چه نقاط عطف ملی گرایی كُردی مانند جمهوری ۱۹۴۶ و احیای جنبش در بزنگاه انقلاب ۵۸-۱۳۵۷ در سالهای اخیر مورد توجه مورخان و اساتید علوم اجتماعی قرار گرفته است اما ملی گرایی كُردی در تبعید در طول سه دهه‌ی مابین این دو رخداد تاریخی در هاله ای از ابهام باقی مانده است. این تحلیل با استفاده از نظریه پساساختارگرای معاصر مفهوم اقلیت در نظریه دموکراسی و قانون اساسی را زیر سوال می برد و اینگونه استدلال می کند که مفهوم اقلیت محصول پیوند گفتمانی میان قدرت حاکم و هویت قومی-زبانی غالب در دولت-ملت است.

این کتاب برای طیف گسترده‌ای از خوانندگان از حوزه‌ی مطالعات كُردی، ایران و خاورمیانه گرفته تا مطالعات مربوط به قومیت، ملی گرایی، دولت و علوم سیاسی سودمند خواهد بود.

دکتر عباس ولی، نظریه پرداز برجسته کرد در سال ۱۹۵۰ در مهاباد به دنیا آمد. لیسانس هنر را در از دانشگاه شهید بهشتی اخذ کرد و در ۱۹۷۵ موفق به اخذ کارشناسی ارشد در رشته علوم سیاسی گردید.درجه دکترای خود را از دانشگاه لندن اخذ نمود. پس از آن از ۱۹۸۵ تا تا ۲۰۰۴ به تدریس در دپارتمان علوم سیاسی دانشگاه ولز در سوانسا پرداخت و سرانجام به درجه پروفسوری نایل آمد. تخصص وی عمدتاً در زمینه اندیشه معاصر و سیاست در خاورمیانه مدرن است. وی هم اکنون استاد دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه بوغازیچی استانبول است.

گفتنی است کتاب «ایران پیش از سرمایه‌داری» بقلم دکتر عباس ولی با ترجمه ی حسن شمس آوری در نشر مرکز به چاپ رسیده است.

❗️ هر نوع بازنشر این متن با ذکر منبع «سایت خانه کتاب کردی” مجاز است.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

ژمارەی نوێی گۆڤاری دیوان بڵاوكرایەوە

2 نظر

  1. فکر کنم عالی باشه اولین باره در باره همچین شخصیت برجسته ایی این مطلب رو می بینم …فقط چطور میشه کتاب رو دانلود کرد نسخه پی دی اف داره

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *