خانه / اخبار و رویدادها / چاپخانه ها میراث دار فرهنگ عظیمی هستند

چاپخانه ها میراث دار فرهنگ عظیمی هستند

چاپخانه ها میراث دار فرهنگ عظیمی هستند

به گزارش  خانه کتاب کردی به نقل از روابط عمومی فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان، علی اصغر دریایی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان  قبل از ظهر امروز در ششمین آیین تجلیل و قدردانی از فعالان عرصه چاپ استان کردستان که با حضور جمعی از چاپخانه داران استان در  مجتمع فجر  شهر سنندج برگزار شد، گفت: صنعت چاپ در طول تاریخ بر بسیاری از حوزه های فرهنگ و هنر و صنعت تاثیرگذاشته و از بسیار صنایع دیگر نیز تاثیرپذیر بوده است.

وی افزود: صنعت چاپ علاوه فعالیت های اقتصادی، دارای رسالت بزرگی در مبحث کتاب و کتابخوانی و بطور کلی فرهنگ مکتوب هر کشور است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی اضافه کرد: بدون شک دانایی از طریق فضای مجازی اتفاق نخواهد افتاد مگر از طریق فرهنگ مکتوب و کتاب .

وی ضمن قدردان از همه فعالان عرصه صنعت چاپ استان تصریح کرد: چاپخانه ها میراث دار فرهنگ بزرگی هستند علاوه بر تاثیرگذاری در توسعه استان، بر بسیاری از حوزه های فرهنگی نیز عامل مهمی بوده است.

ایشان گردش مالی صنعت چاپ را بسیار بیشتر از عرصه های دیگر دانسته و خاطرنشان کرد: به بهانه های مختلف با مدیران چاپخانه ها و فعالان عرصه چاپ استان دیدار و از نزدیک با مشکلات و دغدغه های آنها آشنا شده ام و با همه توان درصدد رفع این مشکلات هستیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان عنوان کرد: مراودات و ارتباطات فرهنگی با اقلیم کردستان عراق داریم بدون شک آنها را به ارسال اقلام چاپی جهت چاپ به استان تشویق خواهیم کرد و در همین خصوص  مذاکراتی نیز انجام شده است.

وی در خصوص ارسال اقلام چاپی ادارات و دستگاه های اجرایی به چاپخانه های استان نیز گفت: سعی خواهیم کرد در شوراهای فرهنگ عمومی و اطلاع رسانی استان ادارات و دستگاه های اجرایی را ملزم به ارسال اقلام چاپی به چاپخانه های سطح استان نماییم.

وی با اشاره به اعطای تسهیلات کم بهره بانکی به حوزه فرهنگ و هنر عنوان کرد: با همکاری دستگاه های اجرایی مرتبط استان پارسال تسهیلات مناسبی به عرصه فرهنگ اختصاص داده شده است، که برای سال جدید نیز همین تسهیلات در قالب و تبصره های دیگر در نظر گرفته ایم.

در ادامه این مراسم شهاب ناصری، رئیس اتاق اصناف کردستان و رئیس اتحادیه چاپ و نشر و عکاسان سنندج نیز به ارائه نقطه نظرات خویش و مشکلات موجود پرداخت وی از عدم صنعتی بودن استان و تاثیر منفی آن در صنعت  چاپ صحبت کردند.

ناصر رحیمیان مدیر چاپخانه معلم سنندج و عضو هیات مدیره اتحادیه چاپ و نشر سنندج نیز گفت: فضای مجازی و اتوماسیون اداری موجب رکود در صنعت چاپ استان شده است، متاسفانه از هیچکدام از استان های همجوار سفارش چاپی به استان ارسال نمی شود، تجهیزات چاپخانه ها دارای کمبودها و نارسایی های زیادی است.

در خصوص اختلاف قیمت اقلام چاپی استان با استان های دیگر نیز گفت: آنچنان اختلافی وجود ندارد، سفارشات چاپی دستگاه های اجرایی بصورت عادلانه مابین چاپخانه ها توزیع نمی شود، مجتمع چاپی مجهز که همه کارهای چاپی را انجام بدهد در سطح استان نداریم اکثرآً بصورت تخصصی در یک یا دو مورد تخصص دارند.

در پایان از ۱۶ نفر مدیر چاپخانه و فعال عرصه چاپ سطح مرکز استان و شهرستان های تابعه از سوی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با اهدای لوح تقدیر قدردانی شد.

درباره‌ی خانه کتاب کُردی

همچنین ببینید

ڕاپۆرتی ئێوارە کۆڕەکەی کومیتەی ئەدەبی “ڕۆژەڤ”

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *